tammi
18

Viisi väriä (ainakin)

julkaistu 18 tammikuun 2015 | Inspiraatio & Kotoilua | 0 Kommenttia

Sain kollegaltani Taina Hiltuselta (kiitokset!) haasteen esitellä omasta kodista viisi väriä. Ja kuten se oli ollut haasteellista hänelle, niin se oli myös minulle. Tässä tulos!

1 2 3

Harmaa: Sitä kotoani löytyy monesta paikasta ja monessa sävyssä. Seinissä on harmaan sävyjä isoina pintoina, sohva on harmaalla kankaalla verhoiltu, keittiön taso on harmaa, kylpyhuoneen lattialaatta on tummanharmaa ja löytyypä harmaata verhoistakin. Pidän harmaan sävyistä, koska voin yhdistää niihin mitä tahansa värejä aina mieleni mukaan. Se toimii erinomaisesti!

Musta: Vahva tehostava ja rytmittävä väri, jota meiltä löytyy verhoilusta, pienistä sisustuksen yksityiskohdista, valaisimista sekä joistain huonekaluista. En osaa kuvitella kotiani ilman pilkahduksia mustaa.

Vaaleanpunainen/viininpunainen/aniliini: Tänä talvena näitä värejä on eksynyt olohuoneen mattoon, virkattuihin luimihiutale koristeisiin sekä teini-ikäisen tyttäreni huoneseen. Nämä ovat värejä, jotka vaihtuvat aina tarpeen ja mielen mukaan. Siksi niitä on vain helposti sisustettavissa yksityiskohdissa.

Ruskea: Tuota lämmintä ja kodikasta väriä on meillä häräntaljassa sekä vanhoissa huonekaluissa, jotka ovat kulkeneet suvussamme jo pidemmän aikaa. Nämä esineet ja kalusteet ovat minulle rakkaimpia.

Valkoinen: Raikasta ja valoisaa valkoista on joka huoneessa. Ovet, listat, katto, takka, osa huonekaluista ja kiintokalusteet ovat valkoisia. Kiiltoasteeltaan valkoista on käytetty mattapintana ja himmeänä. Kiiltävää valkoista kotoani ei löydy.

54

Olipa mielenkiintoinen haaste! Piti oikeasti pysähtyä miettimään ja katsoa omaa kotia ikäänkuin ulkopuolisen silmin. Huomaan että omassa kodissani pidän siitä, että sisustuksen pohja on pysyvä ja pystyn muokkaamaan ilmettä pienillä muutoksilla. Samalla pääsen testaamaan uusia materiaaleja, sävyjä ja pintoja.

Tämä oli hauska haaste, joten laitetaanpa se tässä samalla kiertoon – Kati Rautiainen/Cotico, otahan koppi!

 

 

 

 

Olen Mellilästä kotoisin ja Muuramessa asuva sisustussuunnittelija. Perheeseeni kuuluu aviomieheni lisäksi kaksi lasta sekä suurella sydämellä ja egolla varustettu Bichon Frise koiramme. Sisustussuunnittelu on ollut aina lähellä sydäntäni, olen todennäköisesti saanut siitä annoksen jo äidinmaidon mukana! Suunnittelualalle päädyin kuitenkin muutaman mutkan kautta, jotka tosin ovat tukeneet ja vahvistaneet ammattiani suunnittelijana.

Ideal