tammi
07

Sisustuslaastia seinään

julkaistu 7 tammikuun 2015 | Ahaa elämykset & Sisustusideat & Trendit | 4 Kommenttia

Rouheaa seinää tekemään

Tekemisen puute alkoi vaivata joulun välipäivinä ja sain houkuteltua mieheni pikku remonttiin! Kohteena oli poikamme huone ja sängyn takana oleva seinä. Tänne ei juuri kaivattu väreihin päivitystä vaan ennen kaikkea seinän pintaan. Seinä oli ennestään maalattu ja nyt oli toiveissa sisustuslaasti seinä, jolla saataisiin huoneeseen rouheampaa fiilistä.

Tuotteeksi valikoitui Duro sisustuslaasti. Se on savipohjainen ja 100% luonnon raaka-aineista valmistettu. Tämäkin oli yksi kriteeri, koska tuotteesta ei juuri tuoksuja irtoa edes tekovaiheessa. Tämän hetken sisustustrendit suosivat maanläheisiä luonnonmateriaaleja, joten savilaastien ja -maalien kirjossa on erinomainen valikoima. Eli tuumasta toimeen! Kuvasin eri työvaiheet, joita olikin yllättävän monta.

Primerin levitys

primer

Tämä vaihe oli helppo (minäkin sain olla tässä avuksi lattioiden suojaamisen lisäksi). Homma hoitui pensselillä ja telalla. Tärkeintä oli saada primer levitettyä koko seinään. Koska seinä oli vaalean harmaa, erotti hyvin minne primer oli jo levitetty.

Laastin levitys

laastin levitys   laasti

Tätä vaihetta kuvaisi ehkä parhaiten muurauslaastin levitys seinään. Laasti oli melko notkeaa, jotta se jäi hyvin seinään kiinni. Lastalla tehtiin puolikaarevaa muotoa ristiin-rastiin, kunnes seinä oli kokonaan n.2mm savilaastin peitossa. Koska laastin joukossa oli kevyesti helmiäistä, laastin levitys oli vähän haastavampaa. Jos isompi helmiäishippu jäi sopivasti lastan alle, se teki laastiin naarmun. Naarmut piti tasoittaa uusin vedoin.

Tasoitus sienellä

sieni

Kun savilaasti oli saatu seinään ja seinä oli vielä kostea, se hierrettiin kostealla sienellä.

Seinä tiiviiksi muovilastalla

tiivistys

Sienellä hierretty seinä tiivistettiin muovilastalla. Viimeistään siinä vaiheessa viimeisetkin pienet laastissa olevat reiät menivät umpeen.

Kuivumista odotellessa…

kuivumassa oleva seinä   valmis märkäpinta

Kostea laastipinta oli hyvinkin tumma verrattuna siihen, mitä sävyä haettiin. Seinä näytti suoraan sanoen pelottavan rumalta siinä vaiheessa, kun oltiin kuivumisen puolessa välissä! Mutta odottaminen kannatti ja läikikkyys katosi kohtuullisen nopeasti.

Helmiäiset näkyviin

harjaus

Koska tässä laastissa käytettiin tehosteena helmiäistä, se piti harjata pehmeällä harjalla näkyviin. Duron sisustuslaastissa voi käyttää tehosteena myös mustaa kiillettä tai olkea.

No nyt se on valmis!

valmis seinä läheltä

 

 

Valmis seinä oli sävyltään ja rouhealta pinnaltaan huoneen asukkaan toiveet täyttävä! Laastilla on paljon hyviä ominaisuuksia, joista mainittakoon antistaattinen ja kemiallisista aineista vapaa pinta. Ja koska kyseessä on puhdas luonnontuote, laastin jämät oli kätevä laittaa kompostiin. Ajallisesti seinän tekemiseen meni n.5 tuntia. Seinän annettiin vielä kuivua yön yli ennen listojen kiinnitystä.

Tämä piristi mukavasti huonetta ja mieltä! Totta puhuen, mieli haikaa jo kovasti takaisin sisustussuunnittelun pariin jouluisen lomailun jälkeen. Joten nykyiset ja tulevat asiakkaat, here I come!

 

Duro sisustuslaasti: Decos

Laastiseinän tekijä: TK Pehtoori, Teemu Kurki, p. 050 360 7604

 

Olen Mellilästä kotoisin ja Muuramessa asuva sisustussuunnittelija. Perheeseeni kuuluu aviomieheni lisäksi kaksi lasta sekä suurella sydämellä ja egolla varustettu Bichon Frise koiramme. Sisustussuunnittelu on ollut aina lähellä sydäntäni, olen todennäköisesti saanut siitä annoksen jo äidinmaidon mukana! Suunnittelualalle päädyin kuitenkin muutaman mutkan kautta, jotka tosin ovat tukeneet ja vahvistaneet ammattiani suunnittelijana.

Täältä löytyy 4 Kommenttia

 • SisustusTaina

  kommentoitu 7.1.2015 at 09:26

  Hieno seinä tuli! Kivaa, kun sinäkin nykyään bloggailet 🙂
  Minun blogistani löytyy muuten sinulle haaste, voit sen sieltä napata tai jättää väliin.

  Upeaa alkanutta vuotta!

  Taina

  • Marika Kurki

   kommentoitu 18.1.2015 at 18:58

   Kiitos Taina haasteesta! Se ei ollutkaan ihan tuosta vaan tehty – mutta hauska se oli! Jopa niin kiva, että laitoin haasteen eteenpäin…

   Marika

 • Katja

  kommentoitu 19.1.2015 at 15:04

  Upea seinä!

  • Marika Kurki

   kommentoitu 19.1.2015 at 16:52

   Kiitos! Näyttää kyllä hyvältä ja huoneen asukaskin on tyytyväinen!

Ideal